Elektricien-Enschede
spoed-elektricien-enschede

Verschillende oorzaken van kortsluiting

Kortsluiting in huis kan ernstige gevolgen hebben! Reden genoeg om de kans op kortsluiting zo klein mogelijk te houden. In dit artikel zet een elektricien uit Enschede de belangrijkste oorzaken van kortsluiting uiteen. Dit helpt het risico op kortsluiting te verkleinen. Merk op dat het bijna onmogelijk is om kortsluitingen volledig te elimineren. Een meterkast in huis beschermt je tegen de mogelijke gevolgen van zo’n kortsluiting.

Tip: Heeft u met spoed hulp nodig bij kortsluiting? Bel dan de Elektricien Enschede! Deze hulpdienst is 24 uur per dag bereikbaar om hulp te verlenen bij kortsluiting.

Kortsluiting door smeltdraad

Slecht geplaatste stroomkabels, zoals te dicht bij elkaar, voorkomen dat warmte ontsnapt. Hierdoor kunnen beide voedingskabels worden gezekerd. In dergelijke gevallen maakt de binnenkant van de ene kabel contact met de binnenkant van de andere kabel. De stekker in de meterkast neemt geen stroom en springt uit de meterkast. Hierdoor viel de stroom uit in huis! Dit toont aan hoe belangrijk het is om elektrotechnische werkzaamheden toe te vertrouwen aan specialisten.

Oud apparaat als oorzaak van kortsluiting

Een verkeerd bedrade gezekerde kabel is niet de enige mogelijke oorzaak van kortsluiting. Een kortsluiting kan ook veroorzaakt worden door een ouder apparaat. Dergelijke apparaten kunnen kortsluiting veroorzaken, bijvoorbeeld wanneer dunne kabels slijten of wanneer er vocht in het apparaat binnendringt. Het is daarom aan te raden om deze apparaten regelmatig te vervangen om de kans op kortsluiting in huis zo klein mogelijk te houden. Uw elektricien zal u adviseren!